Het behandelen van een prostaataandoening kan succesvol zijn, maar het is nodig om snel te reageren.

Alle belangrijke prostaataandoeningen kunnen behandeld worden, zelfs prostaatkanker. Hoewel, wanneer u te lang wacht met een operatie, medicijnen of chemotherapie, dan kan het succes van de behandeling negatief beïnvloed worden. Verschillende studies hebben aangetoond dat BPH samengaat met secundaire schade aan de blaas, veroorzaakt door obstructie, die na herstel minder waarschijnlijk wordt. Wanneer prostatitis chronisch wordt, dan zijn herhaaldelijke en langdurige procedures vaak nodig.

Regelmatige controles van de prostaat zorgt voor een vroege detectie, dit tijdens een stadium waar prostaataandoeningen behandeld kunnen worden en waar preventieve strategieën gebruikt kunnen worden om de voortgang van de aandoening te remmen. Het is aangeraden om prostaatonderzoeken te combineren met regelmatige algemene onderzoeken om gevaarlijke aandoeningen zoals een hoge bloeddruk, hoge cholesterol en diabetes uit te ontdekken of uit te sluiten.

De prostaat levert een betere gezondheid voor mannen op zijn eigen manier. Het wordt aangeraden dat mannen ouder dan 40 jaar een jaarlijkse gezondheidscontrole ondergaan. Deze gezondheidscontrole moet een prostaatonderzoek, inclusief PSA test, omvatten. Een eenmalige PSA test levert een bepaalde hoeveelheid informatie, maar regelmatige onderzoeken zijn meer informatief want zijn tonen de snelheid van de PSA groei. Een plotselinge toename in PSA groei is net als een flikkerende waarschuwing in uw auto – het vertelt u dat er iets verkeerd is. En wanneer het correct behandeld wordt, kan het problemen voorkomen. Het kan gebeuren dat u een PSA test moet aanvragen, want dokters bieden het vaak niet aan. Schrijf de resultaten neer en hou deze bij.

BEHANDELINGEN VOOR PROSTAATAANDOENINGEN – Alternatieve Behandelingen

Het is natuurlijk aan te raden om gezonde levensgewoonten te gebruiken, dit met betrekking tot voeding (fruit, groenten, en natuurlijke voedingssupplementen) en regelmatige lichaamsbeweging. Een actieve levensstijl is goed voor het verminderen van het risico op cardiovasculaire aandoeningen en diabetes. Uw prostaat zal ook gezond zijn, want er is bewijs dat mannen met een overgewicht en hogere cholesterolniveaus meer kans hebben op prostaatkanker.
Aan de andere kant, gezonde en gebalanceerde voeding, verrijkt met kwaliteitsvolle natuurlijke ingrediënten, kan prostaataandoeningen ook voorkomen en genezen.

BPH komt ook meer voor in mannen met een overgewicht, en operaties voor personen met obesitas zijn riskanter dan voor mensen met een normaal gewicht. Prostaataandoeningen, net zoals andere aandoeningen, zijn makkelijker te voorkomen dan te behandelen. Bepaalde voeding, mineralen en vitaminen zijn ook verbonden met het voorkomen van prostaataandoeningen en dragen bij tot een snelle en succesvolle behandeling.

Zink

Een tekort aan zink is een vreemde oorzaak, maar kan verantwoordelijk zijn voor prostaatproblemen en impotentie. Het is daarom belangrijk om veel bronnen van zink aan uw dieet toe te voegen: bijvoorbeeld, vlees, vis, volkoren granen, erwten en bonen.

Vitamines B6, C en E

Het is goed bekend dat vitaminen één van de belangrijkste elementen zijn voor het goed functioneren van een organisme, en een belangrijke rol spelen in de behandeling van prostaataandoening – waarvoor vitamines B6, C en E bijzonder voordelig zijn. Vitamine B6 helpt bij het verminderen van chromosomale breuken en verminderde zodoende automatisch de kans op prostaatkanker.

Naast alle andere gezondheidsvoordelen, heeft vitamine C een positief effect op de prostaat, het immuunsysteem en de activiteit van antioxidanten. Vitamine E is voordelig voor de bloedstroom en de bloedcirculatie (en heeft ontsteking-werende eigenschappen). Al deze vitaminen moeten aanwezig zijn in een dieet en kunnen opgenomen worden via natuurlijke voedingssupplementen.

Magnesium

Magnesium staat in verbinding met botgezondheid en positieve effecten op het cardiovasculair systeem. Hoewel, dit mineraal voert meer dan 300 biochemische processen in het lichaam uit. Studies hebben aangetoond dat een hogere inname van magnesium effectief kan zijn voor het behandelen van veel aandoeningen, inclusief prostaataandoeningen. Wanneer het wordt regelmatig en in de juiste dosering wordt genomen, dan kan magnesium helpen met het behandelen van een vergrote prostaat (BPH), bepaalde vormen van prostatitis. Het heeft ook een ontsteking-werende werking en verbetert de behandeling van prostaataandoeningen.

Magnesium kan gevonden worden in voeding zoals spinazie, pompoenzaden, amandelen, yoghurt, avocado, vijgen, banaan, en is een veelvoorkomend ingrediënt in voedingssupplementen zoals REGEN50.

Tomaten (lycopeen – een antioxidant)

Er wordt geloofd dat antioxidanten de lichaamscellen beschermen tegen stoffen die kanker veroorzaken. De meest belangrijke antioxidanten die in fruit en groenen gevonden kunnen worden zijn vitamines A, C en E en lycopeen. Twee van de meest effectieve antioxidanten zijn vitamine E en lycopeen.

Studies hebben aangetoond dat mensen die veel tomaten eten minder kans hebben om bepaalde soorten kanker te ontwikkelen, specifiek prostaatkanker. Tomaten zijn meer effectief wanneer ze gekookt of verwerkt worden met een klein beetje olie, want dit geeft lycopeen aan de buitenkant van tomaten vrij en bespoedigt absorptie.

De Zaagpalm

De zaagpalm groeit in het zuidoosten van de Verenigde Staten en verminderd de activiteit van 5-alfa-reducatase, progressiefactoren en ontstekende stoffen verantwoordelijk voor de veelvoorkomende symptomen van BPH. De studie, gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, heeft zijn twijfels over zijn effectiviteit. Hoewel, veel patiënten vertellen dat deze plant hen heeft geholpen.

Netel

Netel is een plant die al eeuwenlang in geneeskunde wordt gebruikt, vooral in Europa. Mannen met problemen aan de urinewegen gebruiken deze plant voor het behandelen van prostaataandoeningen, het verminderen van pijn in het bekken, en pijn tijdens het plassen, net zoals andere problemen tijdens het plassen. Het verminderd symptomen van de urinewegen, en helpt ook mensen die last hebben van prostaatproblemen.

Naast zijn ontsteking-werende eigenschappen, heeft netel ook een vocht afdreigende eigenschap, wat het een goede remedie maakt voor prostaatproblemen, inclusief prostatitis en een vergrote prostaat (goedaardige prostaathyperplasie (BPH)). Hoewel dit individueel kan worden gebruikt, het kan nog effectiever zijn met andere medicijnen en natuurlijke voedingssupplementen.

Sport

Regelmatig sporten is belangrijk voor het onderhouden van een goede gezondheid en speelt een belangrijke rol voor het verminderen van het risico op verschillende ziekten. Een recente studie uitgevoerd in de Verenigde Staten heeft aangetoond met mannen die slechts 3 uur per week sporten 70% minder kans hebben om prostaatkanker te ontwikkelen. Sport helpt ook bij het onderhouden van een goed lichaamsgewicht, vooral wanneer het gecombineerd wordt met een gezond dieet.

De zogenaamde “bierbuik”, die ook karakteriserend is voor overgewicht in mannen, wordt sterk geassocieerd met een verhoogde kans op een hartinfarct of hartaanval. Daarom is het belangrijk om minstens 30 minuten te bewegen, vijf tot meer keer per week.

Vergeet niet dat lichaamsbeweging niet alleen calorieën verbrandt, maar ook het metabolisme stimuleert voor 12 uur na de inspannen. Dat is waarom lichaamsbeweging twee keer per dag goed is wanneer u gewicht wil verliezen.

Roken

Hoewel roken niet onmiddellijk prostaatziekten veroorzaakt, het kan leiden tot blaas- en nierkanker. En omdat het de bloedvaten beschadigd, kan het ook leiden tot minder erecties en impotentie.

GESPECIALISEERDE NATUURLIJKE PRODUCTEN

Het gebruik van deze methode is onlangs sterk toegenomen door de schadeloosheid en effectiviteit voor het behandelen van milde tot matige prostaatproblemen en impotentie. De meest populaire gespecialiseerde voedingssupplementen die de prostaatfunctie verbeteren en het erectieproblemen elimineren zijn REGEN50 en REGEN50 STRONG, geproduceerd door een bekende Duitse fabrikant van natuurlijke voedingssupplementen, Nutrilago®.

Veel aanvullende therapieën beschermen tegen prostaatkanker, maar er is onvoldoende statistisch en doortastend bewijs om deze aan te bevelen als behandelingen. Sommige van deze ‘alternatieve’ therapieën zijn gebaseerd op diëten op basis van soja, groene thee, abrikozen en granaatappelzaden. Kankerpatiënten zijn nogal gevoelig voor zogenaamde “alternatieve” therapieën, waarvoor veel klinische en wetenschappelijke ondersteuning ontbreekt.

Bepaalde alternatieve therapieën kunnen schadelijk zijn wanneer ze een negatieve invloed hebben op medicijnen voorgeschreven door uw dokter. Het is daarom belangrijk om uw dokter om advies te vragen voor u begint met een alternatieve therapie.

 

LEES MEER OVER MEDICIJNEN VOOR DE PROSTAAT.
HIER IS EEN LIJST MET DE BESTE NATUURLIJKE PROSTAATMEDICIJNEN >